5 suosituinta vinkkiä SIP: n parhaimpien sijoitusrahastojen löytämiseen


Systemaattinen sijoitussuunnitelma tai SIP on erinomainen tapa sijoittaa pieni määrä rahaa säännöllisesti sijoitusrahastoihin. SIP: t ovat ilmiömäinen osuma Intiassa ja ovat suurelta osin vastuussa sijoitusrahastojen kasvavasta suosiosta maassa. Mutta olipa kyse kiinteämääräisestä sijoituksesta tai SIP: stä, on erittäin tärkeää, että valitset rahaston erittäin huolellisesti.

Koska tuhansia sijoitusrahastojärjestelmiä on nyt saatavana, uudet sijoittajat valitsevat usein väärän järjestelmän SIP: lleen. Jos aiot aloittaa SIP: n, alla mainitut vinkit voivat auttaa-

Tarkista AUM kokonaismäärä

AUM (hallinnoitava omaisuus) tai omaisuuserän koko on kyseisen sijoitusrahasto-ohjelman hallinnoima kokonaismäärä. Yleensä suositellaan, että valitset järjestelmät, joissa on suuri AUM. Voit harkita Rs. 500 crore vertailupisteenä.

Vaikka on olemassa hienoja rahastoja, joiden AUM on alempi kuin Rs. 500 kruunua, mutta koska olet uusi sijoitusrahastoissa, on parempi noudattaa tätä sääntöä.

Milloin rahasto perustettiin?

Rahastotalot käynnistävät säännöllisesti uusia sijoitusrahasto-ohjelmia. AUM: n tavoin, mitä pidempi rahasto on ollut olemassa, sitä parempi se on. Viisi vuotta voi olla erinomainen vertailukohta.

Jos on rahastoa, joka on ollut markkinoilla yli viisi vuotta ja jonka AUM on yli Rs. 500, se on hyvä merkki. Vältä sijoittamista äskettäin perustettuihin rahastoihin, ellei sinulla ole kokemusta sijoitusrahastoista.

Mikä rahastoyhtiö ylläpitää järjestelmää?

Rahastotalo tai rahastoperhe on seuraava tärkeä näkökohta. Intiassa on nyt useita rahastoyhtiöitä, joissa on satoja ja tuhansia rahasto-ohjelmia.

Sen sijaan, että luottaisiin uusiin rahastoihin, on parempi pysyä rahastorakennuksessa, joka on ollut pitkään tässä liiketoiminnassa. Heillä olisi oltava todistettu kokemus ja hyvä maine markkinoilla.

Löydä mahdollisimman paljon rahastonhoitajaa

Jokaisessa sijoitusrahastojärjestelmässä on rahastonhoitaja, joka vastaa sijoituspäätösten tekemisestä puolestasi. Rahastonhoitajan maine on erittäin tärkeä myös sijoitusrahasto-ohjelmassa.

Voit käydä rahaston talon virallisella verkkosivustolla löytääksesi tietoja valitun rahaston rahastonhoitajasta. Rahastonhoitajan kokemuksesta, sijoitusfilosofiasta, heidän kokemuksistaan ​​jne. Tulisi olla ainakin joitain tietoja. Tietävät mahdollisimman paljon rahastonhoitajaa valitsemaan oikea rahasto SIP: lle.

Käy läpi kulusuhteen

Ajattele kustannussuhdetta hallinnointipalkkiona, jonka maksat rahastoyhtiölle sijoituksen hallinnasta. Tämä summa vähennetään suoraan sijoituksestasi. Kulusuhde voi olla erilainen SIP: n parhaiden sijoitusrahastojen välillä, ja sinun tulee tarkistaa se varmasti rahaa analysoitaessa, koska kustannussuhde alentaa tuottoa.

Suurin osa rahastoista veloittaa yleensä 1,5% kulusuhteena. Vaikka et ehkä ajattele tätä 1,5 prosenttia paljon, kun rahaston tuotto on 15 prosenttia vuodessa, se osoittaa varmasti olevan suuri pettymys, kun rahaston tuotto alkaa huonosti.

Jos haluat sijoittaa sijoitusrahastoihin SIP: n kautta, nämä vinkit voivat auttaa sinua löytämään oikean rahaston. Riippumatta siitä, millaisen rahaston valitset, muista, että jokaisessa rahastossa on jonkin verran riskiä. Anna aikaa valintaprosessille, ja voit varmasti valita jalokiviä portfoliosi mukaan.

Share