5 vinkkiä kevään allergioiden selvittämiseen

Kaikki rakastavat viettämistä laatuaikaa ulkona kevyessä auringonpaisteessa pitkän kylmän talven jälkeen. Se voi kuitenkin olla tuhoisa ihmisille, jotka ovat allergisia siitepölylle ja muille kevään allergeeneille. Samalla kun kasvit vapauttavat pieniä siitepölyjyviä samojen lajien kasvien lannoittamiseksi, siitepölyjyvät voivat lievittää allergioitasi. Tässä on seitsemän vinkkiä siitä, miten selviytyy jatkuvista kevätallergioista.

Tutki allergian laukaista
Jos allergiaoireesi alkavat suunnilleen samaan aikaan joka vuosi eikä niihin seuraa omituisia kuumeita tai infektion merkkejä, saatat kärsiä allergiasta. Sinun tulee varata tapaaminen allergologilta New Yorkin sairaalasta ottaaksesi ihon tai verikokeen allergian tunnistamiseksi ja hoitosuunnitelman optimoimiseksi. Testi voi paljastaa kymmeniä yleisiä allergioita, jos niitä on.

Ota lääkkeitä niin pian kuin mahdollista
Aloita lääkityksen ottaminen varhain ja säännöllisesti. Jos tiedät, että sinulla esiintyy oireita keväällä, älä odota kevään alkamista ennen lääkityksen aloittamista. Sinun tulisi aloittaa 1. maaliskuuta mennessä, jotta saat ne hallintaan tarpeeksi aikaisemmin. Sinun on myös jatkettava lääkityksesi säännöllistä käyttöä jopa paremman olon jälkeen, koska ruohon siitepölyjyvät häviävät kesän alkukuukausina.

Vältä allergian aiheuttajia
Vältä ulkotöitä, jotka altistavat sinut siitepölyjyvälle. Jos sinulla on suoritettavia ulkoilutehtäviä, kuten nurmikon leikkaaminen, varmista, että sinulla on suojamaski. Sinun on myös käytettävä urheilulaseja tai aurinkolaseja pitämään siitepölyä silmistä. Jos iho reagoi siitepölyyn, sinun tulee myös peittää itsesi oikein pitkähihaisilla housuilla ja paitoilla. Muista vaihtaa vaatteesi heti sisälle tullessasi.

Huuhtele sinus
Voit lievittää allergian oireita käyttämällä nenän kastelua kutsuttavaa kodinhoitoainetta, jota kutsutaan nenän kasteluun. Täytä suolaliuos on kastelulaite ja kaada se varovasti nenäonteloon. Nenän suolaliuoshuuhtelut ovat tehokkaimpia kivun lievittämisessä, kun niitä käytetään yhdessä oikean lääkityksen kanssa.

Hakeudu lääkäriin
Kun immuunijärjestelmäsi havaitsee siitepölyjyviä vieraina aineina, sinulla todennäköisesti esiintyy oireita, kuten nenä, aivastelu, silmien turvotus, punasilmät, vetiset silmät, tukkoinen nenä ja kutiava nenä. Sellaisena on aina suositeltavaa hakeutua lääkärin hoitoon New Yorkin sairaalassa, kun oireet jatkuvat tai pahenevat.

Share