Kuinka puhdistaa ja puhdistaa jääkaappi ja säästää energiaa samaan aikaan

Puhdas jääkaappi pitää ruuan tuoreena ja edistää perheen hyvää terveyttä. Siivous on kuitenkin usein talon huomiotta jätetty laite. Tyypillinen syy jääkaapin puhdistamiseen on stressaavaa ja aikaa vievää.

Mutta kaikki nämä vuodot, tahrat, tuntemattomat ruoka-esineet, tyhjät purkit, ristikontaminaatiot jne. Voivat levitä sisälle, luomalla täydellisen lisääntymisympäristön bakteereille. Lyhyesti sanottuna, sotkuinen jääkaappi on vakava terveysvaara!

Joten, rohkaisematta riskiä, ​​katso tätä yksityiskohtaisia ​​ohjeita yhden tai kaksiovisen jääkaapin puhdistamisesta vaivattomasti.

Vaiheittainen ohje:

Tässä on helppo 4-vaiheinen suunnitelma puhdistaa kaksois- tai yksiovinen jääkaappi.

** Huomaa: Sammuta jääkaappi ennen puhdistamista.

Vaihe 1: Tuo kaikki pois jääkaapista

Tämän laitteen tyhjentäminen tekee puhdistamisesta paljon helpompaa. Jääkaapin sisällä on keitettyjä ruokia, vihanneksia, hedelmiä, pakattuja ruokia, astioita jne. Varmista jokainen nurkka ja raot sekä lokerot ja hyllyt asianmukaisesti ennen kuin palautat kaikki esineet.

Hävitä myös kaikki jääkaapissa olevat ei-toivotut esineet likaantumisen välttämiseksi.

Vaihe 2: Puhdista lokerot, hyllyt ja laatikot

Suurimmassa osassa Intian jääkaappeja on irrotettavat hyllyt, tarjottimet ja astiat puhdistuksen helpottamiseksi.

Jos mallillasi on sama, poista kaikki osat.
Valmista sekoitus vettä ja etikkaa ja suihkuta liuos laitteen sisälle.
Jätä suihke jonkin aikaa, etenkin likaisiin kulmiin, jotta se voi imeytyä.
Pese siihen mennessä laatikot ja hyllyt saippuavedellä (parempi, jos se on lämmin vesi) ja anna niiden kuivua.
Pyyhi jääkaapin sisätilat takaisin liikkeellä rievulla ja lämpimällä vedellä.

Vaihe 3: Aika puhdistaa sisältö

Anna jääkaappisi kuivua siirryttäessäsi purkkeihin, jäämiin ja muuhun sisältöön.

Tavaratilat:

Kontit, jotka palautuvat takaisin laitteeseen, on ensin puhdistettava. Pyyhi kostealla liinalla jokaisen astian pohja, runko, kansi ja sivut.

** Vinkki: Tarkista tuotteiden viimeinen käyttöpäivämäärä ennen niiden palauttamista.

Puhdista jäämät:

Heitä nyt kaikki saastuneet esineet (mätä kasvis, hedelmät tai vanhanaikainen ruoka) ja pese kaikki astiat saippualla ja normaalilla vedellä. Anna niiden kuivua!

[Ehdotus: Vältä jäähdyttämästä asioita, joista ei todennäköisesti olisi enää hyötyä.]

Vaihe 4: Järjestä kaikki uudelleen

Aseta nyt jääkaappipakastimesta poistetut puhdistetut laatikot, hyllyt jne. Paikoilleen. Järjestä astiat omille alueilleen (voit luoda merkittyjä osioita eri esineiden varastoinnin helpottamiseksi).

Muutamia lisävinkkejä jääkaapin puhdistamiseen:

Veteraanipuhdistusalan ammattilaisen Debra Johnsonin mukaan puhdista tahmeat, itsepäiset vuodot tarttumattomalla tahkalla (vesi, ruokasooda ja lämmitetty etikka).
Muista, että kiehuva vesi voi aiheuttaa halkeamia laitteen runkoon.
Samoin kuin sisätilat, on yhtä tärkeää puhdistaa kumitiiviste ja tiiviste oven ympärillä. Voit käyttää tiivisteen pyyhkimiseen sieniä tai pehmeää kangasta ja saippuavettä.
Pidä pakastimen lämpötila 0 ° F: ssa ja jääkaappi lämpötilassa 37 – 40 °
Sähkökatkoksen aikana nämä laitteet voivat pitää varastoitunutta ruokaa turvallisena 4 tuntia; joten älä jätä jääkaapin ovia auki.

Tämän keittiökoneen asianmukainen puhdistaminen ja ylläpito voi vähentää energiankulutusta ja pidentää myös tuotteen käyttöikää. Kuitenkin, jos se on jo palvellut useita vuosia, on aina parempi valita uusi.

Haluatko ostaa uuden jääkaapin?

Sijoita nyt Intian parhaaseen jääkaapimerkkiin Bajaj Finserv -verkoston avulla ja saat jopa 100% EMI-rahoitusta. Saat lisäetuja, kuten joustavan takaisinmaksuajan ja minimaalisen dokumentoinnin. Voit myös saada ennalta hyväksytyn lainatarjouksen Bajaj Finserviltä.

Share