Takan puhdistamisen ja ylläpidon keskeiset vaiheet

Vanhanaikaisista puulämmitteisistä moderneihin tulisijoihin luomme perustelut tulisijoidemme pitämiseksi alla.

Kuinka puhdistaa puuta polttava takka

Aloita poistamalla pöly ja noki takan sisäpuolelta. Siellä tulisi olla ansaovi, josta voit työntää osan tuhkan keräyskerrokseen tuhkakuoppaan, mutta voit puhdistaa takan sisäpuolella myös luudan tai pölynimurin. Sinun tulisi myös puhdistaa puuta pitävät andironit ja arina.
Puhdista takan sisäseinät kaapimella ja vaijerilla. Tämä vaihe voidaan suorittaa ennen noen ja pölyn poistamista takan sisäpuolelta, jotta sinun ei tarvitse puhdistaa takan pohjaa toista kertaa seinien puhdistamisen jälkeen. Mutta joskus on hyvä tehdä tämä vaihe sekunnin ajan, koska joudut pääsemään takan sisäpuolelle puhdistaaksesi seinät, etkä halua, että tuhkan liike pohjassa häiritsisi hengitystäsi.
Puhdista savupiipun sisäosa viimeksi. Älä tee tätä itse, ellet ole savupiippulakaisu yöllä. Palkkaa ammattilainen puhdistamaan savupiippuasi kertyneet jätteet. Tämä tulisi tehdä joka vuosi tai muutaman vuoden välein tulipalon vaaran välttämiseksi.

Kuinka puhdistaa kaasutakka

Nykyaikaiset takat käyvät usein kaasulla, eivätkä ne tarvitse paljon puhdistusta.

Puhdistukseen sisältyy suurimmaksi osaksi kaasutakan käyttöoppaan ohjeiden noudattaminen. Mutta käytännössä pölytät vain puun, koska siinä voi olla pölyä. Seuraavaksi haluat varmistaa, että takka on pois päältä-asennossa, ja aloitat lasiovien puhdistamisen avaamalla ensin ne leveästi tai ottamalla ne saranoistaan.

Voit puhdistaa lasin lasinpuhdistimella, paperipyyhkeellä tai mikrokuituliinalla. Käytä erityistä kaasutakkapuhdistusainetta, jos aiot käyttää lasinpuhdistusainetta, koska muut puhdistusaineet voivat olla vaarallisia käyttää lämmön ympärillä.

Haluatko ostaa uutta? Valitse valikoimasta modernia takkaa

Jos sinulla on tällä hetkellä puulämmitteinen takka ja haluat päivittää uuteen kaasulämmitteiseen takkaan, voit odottaa monia etuja. Erityisesti nykyaikaiset kaasut käyttävät takat eivät vaadi puoliksi niin paljon likaista puhdistusta kuin puulämmitteiset takat. Heillä ei myöskään ole liian paljon kreosootin kerääntymistä savupiipussa, joten savupiipun lakaiseminen ei ole välttämätöntä tai välttämätöntä joissakin tapauksissa.

Saadaksesi lisätietoja kodin kaasutakkojen ostamisesta ota yhteyttä lähialueen valmistajaan.

Share