Team Tervahiihto Fi
Rahoittaa

Onko Dogecoin uusi Bitcoin?

Sekä Bitcoin että Dogecoin ovat molemmat kiivenneet lehtien otsikoihin useaan otteeseen viime aikoina, muun muassa sen vuoksi, että Bitcoinin hinta on viimeisen vuoden aikana liki kymmenkertaistunut ja Dogecoin taas on monikymmenkertaistanut arvonsa. Vaikka Bitcoin näistä kahdesta valuutasta varmasti tunnetumpi edelleen onkin, on Dogecoin kasvua vaikeaa edes sanoin kuvailla. Mikäli olisit ostanut 40 000 dollarilla Dogecoinia vuosi sitten, olisi sinulla nyt miljoonan dollarin edestä Dogecoinia, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Vaikka Dogecoin ja Bitcoin molemmat ovatkin suureen suosioon nousseita kryptovaluuttoja, mitkä tekijät niitä todella yhdistävät, ja miten ne toisistaan sitten eroavat?

Mikä on Dogecoin?

Voidaksemme paneutua tarkemmin siihen, onko Dogecoin uusi Bitcoin, seuraava suuri kryptovaluutta, tulee meidän ensin tutustua Dogecoiniin itseensä. Dogecoin itsessään on nimittäin Litecoinin lohkoketjuteknologiaan pohjautuva kryptovaluutta, joka käyttää maskottinaan kaikkien varmasti Doge-meemeistä tuntemaa shiba-koiraa. Sekä Bitcoinia että Dogecoinia siis yhdistää suurimpana tekijänä niiden molempien perustuminen samankaltaiseen täysin hajautettuun lohkoketjujärjestelmään.

Dogecoin on kuitenkin vasta alkutekijöissään oleva kryptovaluutta, mikäli sitä verrataan Bitcoiniin, joka taasen on käytännössä kaikkien nykyisten kryptovaluuttojen isä. Tämän lisäksi eräät julkisuudenhenkilöt, kuten Elon Musk, puhuvat vahvasti Dogecoinin nousun puolesta, pyrkien saamaan sen yhä useamman henkilön saataville. Vuoden 2021 alussa alkaneen Dogecoin huuman myötä, ovat monet kaupankäyntialustat ottaneet Dogecoinin myös omiin valikoimiinsa, mahdollistaen sille yhä laajemman käyttäjäkunnan ja helpottaen sen hankintaa.

Lue lisää Dogecoinista

Tässä tekstissä kykenemme kuitenkin antamaan lukijoillemme ainoastaan pintaraapaisun Dogecoinista, emmekä kykene tarjoamaan sen syvempää katsausta Dogecoinin toimintaan pinnan alla. Tämän vuoksi suosittelemmekin kaikille Dogecoinista tai kryptovaluutoista kokonaisuudessaan kiinnostuneille sijoittajille laaja-alaista tutkimusta erilaisiin sijoitussivustojen artikkeleihin tästä aiheesta.

Mistä ostaa Dogecoin? Dogecoinin ostaminen onnistuu nykyään erittäin helposti ja ilman sen ihmeellisempiä haasteita lukuisten suurimpien kaupankäyntialustojen avulla. Suosittelemme kuitenkin lukemaan vertailua eri ostopaikoista, jotta saat varmasti ostettua Dogecoinia turvallisen palvelun kautta ja edullisin kustannuksin.